babilonya artizan jewelry
babilonya artizan jewelry
Read 3 minutes

Lucruri Pe Care Ar Trebui Să Le Știți Despre Colierele Placate Cu Aur?

Probabil că ați răsfoit zona fiecărui site web de bijuterii sau magazin dedicat bijuteriilor placate cu aur la un moment dat. Ce înseamnă exact ca bijuteriile să fie placate cu aur? Pentru a vă ajuta să învățați tot ce trebuie să știți despre el, am creat acest ghid cuprinzător. Continuați să citiți dacă doriți să aflați mai multe!

Producția de bijuterii placate cu aur implică utilizarea energiei electrice sau a substanțelor chimice pentru a depune și lega un strat de aur foarte subțire, dar adecvat, deasupra altui metal, cum ar fi argintul, cuprul, etc. Bijuteria rezultată este cunoscută sub numele de bijuterii placate cu aur, precum pandantive argint. Folosind un raport de 1/1000 la 3/1000, tehnica de placare cu aur depune un strat foarte subțire de aur peste alte metale care sunt mai rentabile. Din acest motiv, bijuteria este acum ușor accesibilă și la un preț mai rezonabil.

Nu este necesar ca persoanele să-și golească conturile doar pentru a achiziționa o singură bijuterie pentru a-și aduce colecția la zi. Se pot bucura de bijuterii din aur și pot adăuga o notă de rafinament ansamblurilor lor fără a fi nevoiți să cheltuiască bani pe bijuterii din aur autentic.

Cum se face placarea cu aur?

Pentru ca procedura de placare cu aur să aibă succes, obiectul inițial trebuie să fie foarte lustruit și meticulos curat. Piesele din metal de bază sunt curățate în mod normal fie folosind o baie acidă, fie o baie cu ultrasunete de către placare. După aceea, obiectului i se dă o lustruire de mare viteză cu o roată și apoi i se face o curățare temeinică cu abur sau cu ultrasunete. După finalizarea lucrărilor de pregătire a suprafeței de pe bijuterie, bijutierul va acoperi metalul de bază cu un strat foarte subțire de nichel.

Acest strat, cunoscut și sub denumirea de „strat de lovire” sau „strat flash”, previne contaminarea rezervoarelor de aur cu metalele de bază, acționând ca o barieră. Deoarece metalul de dedesubt este împiedicat să scape prin stratul de aur, durata de viață a articolului crește semnificativ ca urmare. În această etapă a procedurii, aplicarea unui strat de bază este complet voluntară. În acest moment, componenta este scufundată într-o soluție care conține ioni de aur care au o sarcină pozitivă. Din cauza încărcăturii negative a bijuteriilor, pete de aur încărcate pozitiv sunt atrase spre ea, ceea ce duce la acoperirea piesei cu un strat foarte subțire de aur.

Concluzie

Procesul de placare cu aur este simplu, deși implică mai mulți pași decât v-ați dat seama la început. Orice bijuterie, cum ar fi inelele din inele aur roz care te poți gândi, poate beneficia de procesul de placare cu aur pentru a obține un aspect care este în același timp elegant și de lungă durată.

Deoarece este făcută cu aur real, este aproape dificil să facem diferența aici între o piesă care a fost placată cu aur și una care este făcută în întregime din aur. Este esențial să fii sigur că producătorul de bijuterii cu care lucrezi produce articole de calitate satisfăcătoare. Pe de altă parte, puteți folosi un prosop de bumbac pentru a reda strălucirea piesei dacă descoperiți că începe să se păteze. Deoarece piesele placate cu aur au un preț atât de rezonabil, nu există aproape nicio limită pentru numărul de accesorii pe care le poți încorpora în ținuta ta.

12 views
Add
More