Atemo Gaka
Atemo Gaka
Привіт, я Артем, створюю відео та малюю, пишу про створення контенту, відеомонтаж, звук, графіка та постпродакшен загалом. Підписуйся 😜🎥📹
Читать 3 минуты

Просте Векторне Лого/Іконки | Illustrator

Вітаю творців, сьогодні будемо створювати просту векторну графіку у вигляді лого (ті, які часто прикрашають профілі на YouTube та канали у Telegram) у програмі Adobe Illustrator. Векторна графіка є простим та надійним способом візуалізувати вашу ідею та створити асоціації із вашим проектом.

Трохи теорії

Лого у дизайні - це стислий графічний образ, створений методами векторної графіки, тобто за допомогою генерованих комп'ютером математичних рівнянь фігур. А от логотип - це шрифтова композиція із певним накресленням літер або знаків, картинок у логотипі немає, але самі букви/іерогліфи своєю формою нагадують якесь дійство. Логотипи розробляються для потреб бізнесу, аби створити образ бренду та комунікувати із аудиторією. Натомість лого можуть створюватися взагалі ким завгодно, але мета у них та сама - закріпити у пам'яті користувача образ блогера, каналу, форуму тощо.

Якщо вас цікавить поєднання тексту та графіки - у дизайні це називається фірмовий блок :)

Базові елементи лого

Відкриваємо Ілюстратор, створюємо новий документ (можна будь-який, але для логотипу бажано стандартні типу 64х64 пікселя), вказуємо назву, колірний простір (можна як RGB так і CMYK) та натискаємо створити (рис. 1.1).

Image for post
Рис. 1.1 Створення нового документу

Будь-яку векторну картинку, іконку чи графіку можна розкласти на прості геометричні фігури - еліпси, прямокутники, трикутники тощо (рис. 1.2).

Image for post
Рис. 1.2 Елементарні геометричні фігури у Ілюстраторі

Тож для того, аби створити просте лого, достатньо поєднати ці фігури у певному порядку, аби вони накладалися одна на одну та створювали силует.

Ідея для лого

Перш ніж щось створювати, треба обов'язково визначитися із тематикою лого - що саме ви хочете намалювати? Для чого? Які меседж/ідея повинні бути у лого?

Якщо ви вже знаєте, що хочете намалювати - вітаю, вам буде легше. Але якщо ви гадки не маєте, що можна створити чи просто вчитеся азам графічного дизайну - тоді вам допоможуть різноманітні стокові сервіси фотографій та відео (там часто є графіка). Серед найбільш популярних:

Також дуже допоможе відома платформа Pinterest.

Я буду малювати змію у цьому пості, для прикладу.

Малюємо основний контур

Створюємо декілька базових фігур за допомогою інструментів Багатокутник, Еліпс у панелі інструментів зліва. Фігури на малюнку можна швидко дублювати, затиснувши та перетягуючи курсор миші на фігурі та одночасно утримуючи клавішу Alt на клавіатурі (рис. 1.3)

Image for post
Рис. 1.3 Базовий "будівельний" матеріал

Далі комбінуємо фігури одна поруч із одною (можна на будь-який смак), створюємо ефект глибини та перспективи через накладання деяких фігур на інші (можна зробити через клік правою клавішею миші - Впорядкувати - На передній/задній план) (Рис. 1.4).

Image for post
Рис. 1.4 Ось таке розташування фігур віддалено може нагадувати змію :)

Не дивуйтеся, якщо те що у вас вийшло більше нагадує батони хліба із тостами - це абсолютно нормально) на перших етапах вона так і буде. Форму ми надамо пізніше.

Тепер обираємо будь-яку фігуру, що нам потрібна, та за допомогою Інструменту малювання кривих (Shift+~) на панелі зліва обираємо опорні точки на нашій фігурі, далі перетягуємо їх таким чином, аби зробити контур гладким, ніби череп змії (рис. 1.5).

Image for post
Рис. 1.5 Застосування інструмента малювання кривих

Те саме повторюємо для нижнього фрагменту та інших фігур (рис. 1.6).

Image for post
Рис. 1.6 Опуклі фігури сприймаються більш природньо

Далі можна додати деталей за допомогою інструменту Перо, наприклад очі змії та висунутий язик (рис. 1.7).

Image for post
Рис. 1.7 Малювання додаткових елементів таких як очі та язик

Тепер все що нам залишилося - це об'єднати увесь малюнок в один контур. Це робити необов'язково, але якщо ви не хочете, щоб ваше зображення випадково зіпсувалося через необережний клік мишею - то краще об'єднайте (рис. 1.8)

Image for post
Рис. 1.8 Об'єднання елементів змії в цілісний контур

Готово!

Ось Ви й створили простий логотип у програмі Adobe Illustrator. Більшість стилізованих малюнків виконуються саме за такою схемою, але звісно, значно складніше, із більшою кількістю фігур, ефектів тощо. Про це згодом.


Якщо Вам сподобався пост, то оцініть його будь-ласка підпискою на мене на Hashtap @atemo_gaka :)

2 просмотра
Добавить
Еще
Atemo Gaka
Привіт, я Артем, створюю відео та малюю, пишу про створення контенту, відеомонтаж, звук, графіка та постпродакшен загалом. Підписуйся 😜🎥📹
Подписаться