Анастасія Мазур
Анастасія Мазур
Читать 3 минуты

Декларація про права

Дехто з вас знає мене як голову найкращого відділу СтудРади, дехто як латентну СПшницю, а дехто як топ барвумен ІПСА. Та це все другорядно.

Останнім часом СР стала притулком лютих тюбарів недостатньо замотивованих працівників. В таких ситуаціях важливо із впевненістю казати:

«Так, було. Так, декілька. Так, жінки все вирішать».

Також, як віддана студентка катедри Штучного інтелекту, я вважаю що для найбільш ефективної роботи, що відповідає всім сучасним трендам, СР не вистачає застосування нейромереж, але про це трохи пізніше.

Почнемо з відділів, які не потребують термінової реанімації, як іпсашники після туріади, і основний напрямок розвитку для яких — покращення вже створених схем роботи та реалізація раніше продуманих ідей:

Інформ:

Ніяка нейромережа не зможе заповнити пустоту в наших серцях після уходу Марі та Андрія, але за останній рік, відділ запрацював так як ніколи (хоча я й вважаю себе чомусь поганою головою). Зверніть увагу, увесь цей час головними у відділі були жінки. Робіть висновки. Отже основним завданням інформу як завжди буде забеспечувати СтудРаду новими і старими рубриками та духотою в такому ж активному ритмі. І, можливо, нарешті надати Іллі Сенчуку можливість взяти інтерв'ю у викладачів схемотехніки.

Абіт:

В цілому після початку війни і власного переродження абітка стала получше ніж похуже, напрацювали непогану схему роботи (хоч, як завжди, не обійшлося і без провтиків Іллі Олеговича). Ідей для реалізації і шляхів для покращення ще багато, і з початком активної роботи відділу абітвоїни почнуть активний етап їх втілення.

Освітній:

Наітійно дуже велике поле для креативу і можливої реструктуризації. Відділ може працювати і з зовсім невеликою командою: пару людей із доступом до ChatGPT в IT-підрозділі, ще пара людей для захисту прав студентів (скільки треба тих іпсашників для опрацювання скарг на Тімоху, Стіканова та Номіровського), і безсмертний штучний інтелект зі свідомістю Андрія Вікторовича. При більшій кількості нових робочих ручок відкриваються ще більші можливості, такі як проведення освітніх івентів в кооперації з проектним, або самостійно.

А продовжимо тими підрозділами, для успішної еволюції яких доведеться додати трішки більше зусиль.

Проєктний:

Киці, IASAnight і Хеловін це все звісно добре, але для реалізації нових чи старих і масштабних івентів потрібні ініціативні замотивовані рученята. А, враховуючи успіх (або шлях до успіху) проектів, в яких беруть участь вихідці з різних відділів СР (наприклад IASAedu чи Analytics), виникла ідея заохочувати людей вступати не тільки в проєктний, сам відділ в процесі роботи під час семестру поступово скоротити до невеликої кількості людей, що, переважно, виступатимуть у ролі головоргів, а додаткових організаторів для заходів набирати з усієї СтудРади.

Мерч:

Запустити колекцію IASAsocks. Зробити відділ більш прозорим для інших і змінити його основну ціль з заробітку грошей для СР на рекламу ІПСА і доступний одяг з нашою символікою.

Дизайн:

На даний момент основна проблема, як і всюди — нестача ініціативи у взятті тасків. Після набору молодих і гарячих Ван Гогів та Рубенсів з палаючими очима, для того, щоб відділ запрацював на повну, треба буде лише кваліфіковано менеджити завдання та надавати виконавцям для натхнення хороші приклади з минулого. Можливо навіть є сенс створити шаблони-референси для зменшення об'ємів одноманітної роботи. А якщо немає вільних дизайнерів для створення постеру чи аватарки каналу або чату — midjourney в допомогу.

Медіа:

Скільки амбіцій стільки ж і втрачених можливостей. Відродити ЛЕЖЕ або зняти ІПСА-«Пару на мільйон»… Насправді хоча б подкасти записати разом із абіткою. В медійці все простіше нікуди: прийдуть дійсно ініціативні люди, що готові працювати — відділ може ожити так, як ніколи не жив.

Спонсорський:

Image for post

Резюмуючи, перестаньмо нарешті озиратись на велич минулого, адже таким чином ми відводимо погляд від неосяжних можливостей майбутнього. І нехай переможе гідний!

86 просмотров
Добавить
Еще
Анастасія Мазур
Подписаться