Анастасия Ярмош
Анастасия Ярмош
Читать 1 минуту

Що таке унікальна технологія Opentext Exstream та де вона використовується?

Одна з технологій з якою працює Virtuace – це Opentext Exstream (раніше відомий як HP Exstream). Це enterprise ССМ система, тобто система менеджменту комунікації з клієнтами: вона генерує кореспонденцію для клієнтів компанії замовника. В нашому конкретному випадку ми працюємо у страховій сфері, і наша система генерує здебільшого страхові поліси. Ми працюємо разом з командою Guidewire, яка створює інтерфейс для введення всіх необхідних даних і здійснює обчислення, потім передає дані нашому серверу, який на основі цих даних із шаблонів формує пакет документів для клієнтів компанії.

Але повернемося до нашої Opentext Exstream. Процес розробки зовсім не схожий на класичне програмування ООП мовами. Значна частина роботи виконується за допомогою GUI, в тому числі конфігурування власне шаблонів. Але є й написання коду у тих випадках, коли дані перед тим як вивести потрібно обробити: зробити вибірки, відсортувати, порахувати допоміжні значення, реалізувати досить складні правила. Чесно кажучи, логіки набагато більше, ніж можна уявити, коли говориш про шаблони документів, тож цікавих програмістських завдань теж вистачає. Родзинку цим завданням додає дуже бідна мова із сімейства Visual Basic, причому до VBA, яка використовується в продуктах MS Office, їй дуже далеко. Система налагодження також бідна. Таке відчуття, що розробники Exstream самі не уявляли, що в документах може бути стільки логіки.

Exstream – це високопродуктивний продукт для великих компаній. З погляду виконання завдань він розрахований на велику кількість запитів та сторінок у документах. З погляду розробки все оптимізовано під швидке додавання та конфігурацію шаблонів і низький поріг входу для розробників. З порогом входу цікаво: хоча вимоги спочатку пред'являються до майбутніх розробників з набору навичок порівняно невисокі і найпростіші завдання новачок зможе виконувати досить швидко, але з усіма нюансами повноцінно розібратися в роботі зможе приблизно через 3-4 місяці.

Підсумовуючи, скажу, що ця робота досить цікава і нешаблонна. І нам пощастило, адже ми єдині в Україні, хто працює за цією технологією.

29 просмотров
Добавить
Еще
Анастасия Ярмош
Подписаться