AED Master
AED Master
Read 2 minutes

Automatische externe defibrillator – handig voor patiënten met een hartaanval

Vooruitgang in technologie heeft geïntroduceerd Geautomatiseerde hartdefibrillatoren komen snel beschikbaar vanwege verbeterde technologie en dalende prijzen. Dit medische apparaat is volkomen veilig en functioneert naar behoren. Het apparaat is vervaardigd en ondergaat verschillende tests en veiligheidsnormen.

Bij een hartinfarct raakt de hartspier beschadigd door te weinig zuurstof. Ook is een bloedvat geheel of gedeeltelijk afgesloten. U kunt deze problemen bespreken met uw specialist. Toegang tot een defibrillator binnen enkele minuten kan het leven van een patiënt met een hartstilstand redden.

Image for post

Dankzij de wijdverspreide beschikbaarheid van automatische externe defibrillators (AED's) kunnen getrainde eerstehulpverleners en, in sommige gevallen, het gewone publiek, slachtoffers van een plotselinge hartstilstand vroegtijdig defibrilleren. Dit apparaat interpreteert het ECG-ritme automatisch en bepaalt het best of er een schokbaar ritme aanwezig is, laadt zichzelf op tot het vereiste energieniveau en geeft de hulpverlener verbale instructies om het defibrillatieproces met succes uit te voeren.

Automatische externe defibrillatoren worden gebruikt om iemand te reanimeren na een plotselinge hartstilstand. Dit gebeurt meestal wanneer een verstoring van de elektrische activiteit van het hart een gevaarlijk snelle hartslag of een snelle en onregelmatige hartslag veroorzaakt. Hierdoor blijft uw onregelmatige hartritme genieten van normaal pompen. Wanneer het plaatsvindt, krijgen de hersenen en andere belangrijke organen niet het bloed en de zuurstof die ze nodig hebben.

Als een AED in de buurt is van iemand met ventriculaire fibrillatie of ventriculaire tachycardie, kan een omstander op een openbare plaats of een familielid het gebruiken om het hart weer in een normaal ritme te brengen. Dit apparaat kan mogelijk een leven redden. Bovendien kunnen deze behandelingen de overlevingskansen vergroten.

De AED meet automatisch het hartritme van de persoon en bepaalt of een schok nodig is. Als dat zo is, vertelt de machine de gebruiker om achteruit te gaan en op een knop te drukken om de schok toe te dienen.

Het is cruciaal om te beslissen of een EFD geschikt is voor het huis of niet. Hebben

een AED kan gemoedsrust geven en kan helpen hun leven te redden. Enkele zaken waarmee u rekening moet houden wanneer u overweegt een automatische externe defibrillator te kopen, zijn:

Risico op onmiddellijke hartdood – Degenen die een hoog risico lopen op plotselinge hartdood vanwege specifieke hartritmeproblemen, zal een zorgverlener waarschijnlijk een implanteerbare cardioverter-defibrillator (ICD) aanbevelen in plaats van een AED.

Woonarrangementen - Een ander ding dat u moet overwegen, is dat u iemand bij u moet hebben om de AED te gebruiken als u een hartstilstand heeft en bovendien moet die persoon op de grond kunnen komen om het apparaat te gebruiken en weer op te staan.

Dus als u een AED voor thuis krijgt, zorg er dan voor dat familie, vrienden en bezoekers weten waar hij is en hoe hij hem moet gebruiken.

Bekijk bron:- https://medium.com/@aedmasternetherlands/automatische-externe-defibrillator-handig-voor-pati%C3%ABnten-met-een-hartaanval-dc4f45a7d067

2 views
Add
More