AED master
AED master
Read 2 minutes

Is een AED-defibrillator nodig?

We raden alle organisaties aan, inclusief scholen, liefdadigheidsinstellingen, hotels, kantoren en bouwplaatsen, hoogwaardige AED-defibrillatoren te gebruiken, zoals Heartsine AED, Philips AED, Philips Heartstart HS1 AED, Zoll Aed, enz.

We raden aan dat elke organisatie met de financiële middelen om een AED-defibrillator aan te schaffen, rekening houdt met hun werknemers, klanten en bezoekers.

Hoe riskant de situatie ook is, de beste uitkomst voor een slachtoffer, als ze niet snel toegang hebben tot een defibrillator, is dat ze het niet overleven.

Hoewel het niet wettelijk verplicht is om een risicobeoordeling uit te voeren voordat u een AED aanschaft, wordt het als een goede praktijk beschouwd.

Image for post

Moet mijn bedrijf een AED aanschaffen?

U moet rekening houden met het risico op een hartstilstand op uw werkplek voordat u beslist of u een AED nodig heeft. Organisaties moeten voorzorgsmaatregelen nemen om de voorzienbare risico’s te verminderen, inclusief het overwegen van de mogelijkheid van een hartstilstand op de werkplek.

Hoe een AED-risicobeoordeling uitvoeren?

Dit wordt gedaan door de kans op een plotselinge hartstilstand te nemen en te vermenigvuldigen met de ernst van de uitkomst. De kans op een plotselinge hartstilstand wordt berekend op een schaal van 1 tot 5. Dit omvat:

  • Het aantal mensen dat het pand bezoekt. (Hoe groter het risico, hoe meer mensen aanwezig zijn).
  • De leeftijd van deze mensen (oudere mensen lopen meer risico op plotselinge hartstilstand).
  • Locatie (drukke en stressvolle plaatsen, zoals luchthavens, creëren eerder de voorwaarden voor een SCA).
  • Bent u lid van een bedrijfsverzamelgebouw met snelle toegang tot een AED?

Uit deze risicobeoordeling blijkt dat de ernst van de uitkomst niet kan worden betwist. Patiënten zullen overlijden als ze niet snel worden behandeld. De meeste locaties zijn matig of zeer riskant (5-9) of 10-15. Gebieden met veel stress en oudere bevolkingsgroepen kunnen extreme risico’s opleveren (16 of meer).

Actie op uw risicobeoordeling

Een AED zou in een ideale wereld direct geplaatst moeten worden als er kans is op een plotselinge hartstilstand. Dit is niet altijd praktisch of financieel haalbaar. Kunt u niet direct een AED installeren:

Bij een matig risico moet u in het lopende boekjaar een AED plaatsen.

Bij een hoog risico dient u zo snel mogelijk een AED te installeren. Als een van de bovenstaande gevallen zich voordoet en u op zoek bent naar een AED van hoge kwaliteit, dan zijn Philips Heartstart HS1 AED, Zoll Aed, Philips Heartstart AED, Heartstart FRx AED, enz. enkele van de beste opties die door experts worden aanbevolen. Ga voor meer info of om te kopen naar www.aedmaster.nl.

1 view
Add
More