Сергій Степанюк
Сергій Степанюк
Телеведучий, бакалавр богослівʼя з багаторічним пасторським досвідом. Публікую тут відповіді на запитання, які мені ставлять у Телеграм-каналі "Щоденник надії".
Читать 1 минуту

Як бути святим?

Image for post

Як в реальному житті бути "непорочним"? Як бути впевненим, що якщо я зараз помру, я буду з Богом у вічності? Для мене відповіддю є те, що для цього треба мати Христовий характер, але це процес не однієї секунди. Що ж робити зараз? (я вже хрещений).

Як мені здається, проблема у тому, що у нас часто немає розуміння суті Євангелія. Щоб отримати спасіння, не потрібно бути ідеальним, не потрібно бути непорочним. Чекай, не треба кидати в мене камінцями. Зараз поясню. Спасіння нам Ісус подарував безплатно, не за наші добрі справи, не за те, що ми будемо безгрішними. Просто так, це подарунок. Від нас потрібно лише тільки прийняти його. Якщо ти всім серцем прийняв Господа своїм особистим Спасителем - ти будеш у вічності.

Стоп. А як же заповіді? Як же Христовий характер? Це все, друже, наслідок. Наслідок того, що ти прийняв спасіння з рук Христа. Пам’ятаєш, Ісус сказав:

«Якщо Ви Мене любите, Мої заповіді зберігайте!»
(Івана 14:15)

Спочатку треба полюбити Христа, а наслідком буде щире прагнення виконувати заповіді. І ще одні слова Ісуса:

"Хто в Мені перебуває, а Я в ньому, той рясно зароджує, бо без Мене нічого чинити не можете ви».
(Івана 15:5)

Тобто вже коли ти прйняв спасіння, в якійсь мірі воно у тебе в кишені, ти будеш жити в постійному прагненні до непорочності. Інакше не буває. А Ісус буде тобі в цьому допомагати. Якщо ж ти свідомо порушуєш заповіді, це означає, що або ти не прийняв подарунок Бога, або ж вирішив від нього відмовитися.

  • Ще раз повторюся: спочатку отримання спасіння, а потім - робота над характером разом з Ісусом.

І не треба розчаровуватися, якщо відразу не виходить стати "непорочним". Дійсно, це процес, але щоразу ти будеш на крок ближчим до успіху, якщо все серце посвятиш Ісусу.

2 просмотра
Добавить
Еще
Сергій Степанюк
Телеведучий, бакалавр богослівʼя з багаторічним пасторським досвідом. Публікую тут відповіді на запитання, які мені ставлять у Телеграм-каналі "Щоденник надії".
Подписаться