Сергій Степанюк
Сергій Степанюк
Телеведучий, бакалавр богослівʼя з багаторічним пасторським досвідом. Публікую тут відповіді на запитання, які мені ставлять у Телеграм-каналі "Щоденник надії".
Читать 1 минуту

Коли буде кінець світу?

Image for post

❓Як Ви вважаєте, ми останнє покоління людей, що живе на цій планеті?

Хотілося б.

Напевне, той, хто боїться кінця світу, зараз здивовано підняв брови. Так, друже, щиро віруючі люди не бояться кінця, а чекають його, адже Біблія авторитетно заявляє, що коли прийде Христос вдруге на нашу Землю (а саме тоді має відбутися так званий кінець світу), то «Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерти. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося!» (Об'явлення 21:4)

Тому для віруючих людей це не кінець, а лише початок.

У мене колись, коли я тільки дізнавався про Бога, про Його істини, виникло серйозне запитання (а був я десь у 10 чи 11 класі): «То навіщо мені думати, куди вступати на навчання після школи, якщо Христос так скоро повернеться?» А й справді, навіщо тоді планувати своє майбутнє, вчитися, одружуватися, будувати молитовні будинки?

Мені подобається така думка щодо цього: ми маємо будувати будинки так, щоб вони стояли більше 100 років, але чекати повернення Ісуса вже сьогодні.

Біблія каже, що ніхто не знає, коли буде Другий прихід Христа. Може через 100 років, може через 5, чи 1 рік, а може й наступної середи. Тим не менше, кожен з нас має бути готовим до цього.

Джимі Картер, один із президентів США якось сказав: «Жити потрібно так, ніби прихід Христа очікується сьогодні ввечері». Отож, маємо жити так, ніби ми останнє покоління.

44 просмотра
Добавить
Еще
Сергій Степанюк
Телеведучий, бакалавр богослівʼя з багаторічним пасторським досвідом. Публікую тут відповіді на запитання, які мені ставлять у Телеграм-каналі "Щоденник надії".
Подписаться